Ingenting forsvinder

INGENTING FORSVINDER er læring om søens og jordens kredsløb for hænder og hoved INGENTING FORSVINDER er fantastiske naturoplevelser
INGENTING FORSVINDER giver enestående indblik i søens hemmelige mikroskopiske liv INGENTING FORSVINDER er et et tilbud til skoler i Skanderborg

Ingenting Forsvinder er et projekt, der er støttet af Miljøministeriets pulje for grønne ildsjæle. Se den fulde projektbeskrivelse for Ingenting Forsvinder her.

Formålet med projektet er at skabe forudsætninger for større bevidsthed om os selv som en del af et økosystem, som påvirkes af vores handlinger som forbrugere. Den basale forståelse af, at stoffer i et økosystem er i kredsløb, formidler vi bedst via gode oplevelser og håndgribelige eksempler.

Projektets praktiske mål er at etablere et enestående formidlingsrum for bæredygtighed ved et af Danmarks reneste og smukkeste søer. Knudsø er kildefødt og op til 29 meter dyb. Søens økosystem er højst usædvanlig for Danmark med sin gode vandkvalitet og store artsdiversitet. Især den omfattende undervandsvegetation med dominans af vandskudsplanter, vidner om et økosystem i balance.