Fritidsdykkere i Knudsø

Mange dykker med flaske i Knudsø, pga søens gode lysforhold. Dykkere ser alt det vi andre kun får glimt af fra Skoleskibet, med vores vandkikkerter og undervandskamera.

Springlag

Hvis du er fritidsdykker, vil vi meget gerne have en melding her på siden. Hvis I oplever et temperaturspringlag, er det utrolig værdifuld viden for os i hvilken dybde det ligger. Vi ved nemlig ikke ret meget om stabiliteten af springlaget i Knudsø, og det er forudsætningen for at forstå søens biologi og næringsstofkredsløb.

Planter, fisk og bundforhold

Dykkere vil ofte lægge mærke til ændringer i søens økosystem. Alle informationer om bundens konsistens, undervandsplanterne og fisk fortæller om søens tilstand. Skriv gerne et par ord, om hvordan søen så ud da du dykkede. Hvis der er særlige ting, du ikke plejer at opleve, er det ekstra vigtigt at give en melding om det.

Skriv meget gerne her efter hvert dyk i Knudsø:

Var der springlag?

Hvis ja, i hvilken del af søen, og i hvilken dybde?

Beskriv kort, hvordan bunden og planterne så ud, og om du så fisk.

Var der noget usædvanligt ved bunden, planterne, fiskene eller vandet?

 

5 tanker om “Fritidsdykkere i Knudsø

  1. Vi var et par stykker der dykkede ved sønder ege Søndag mellem 10-12 temperaturen var på bunden “10” meter 15.5 grader spring lag på 12.5 meters vi så efter forholdene rigtig mange fisk ? + en rigtig stor Gene 50 + cm. Og sigt på Ca. 7-8 meter�

  2. Søndag den 28/6 – Springlag på 12,5-12,6 m dybde – Temperatur ukendt -Ud for Sdr. Ege strand
    /Bo

  3. spændende projekt
    jeg er dykker og vil gerne hjælpe jer hvis får brug for det, jeg har sejlet det meste af mit liv i Silkeborg søerne. så hvis i mangler en kaptejn kan jeg godt hjælpe med det også.

    Mhv. Jan

  4. Jeg var i Knudsø ved Sdr. Ege på et aftendyk Lørdag d. 31.10.15. Der blev observeret rigtig meget liv i form af aborrer en mas, gedder og en enkelt signalkrebs!.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>